Perfectionismecoaching

Perfectionisme! Belemmert het jou in je dagdagelijkse werkzaamheden?

Kleuters met faalangst. Leerlingen die volledig blokkeren tijdens de examens. Studenten die hun leerstof niet verwerkt krijgen omdat ze geen samenvattingen kunnen maken. Bekwame, waardevolle medewerkers die een burn-out krijgen. Allemaal dingen die nauw in verband staan met perfectionisme of bevestigingsdrang.

Vaak wordt het als een positieve kwaliteit omschreven: Perfectionisme. Maar jou hindert het... Het kost je veel tijd en energie...

Mensen die last hebben van perfectionisme weten vaak eigenlijk niet goed wie ze zijn. Omdat ze leefden naar wat ze dachten dat anderen van hen verwachtten om erbij te horen, om goed genoeg te zijn. Dat maakt hun leven vaak moeilijk en onnodig ingewikkeld.

Wil je graag terug vrijer in het leven staan en je unieke zelf helemaal oké vinden?

Mogelijke uitingsvormen van perfectionisme:
Goed voor mezelf zorgen is niet eenvoudig.
Ik heb weinig zelfvertrouwen.
Ik kan moeilijk 'neen' zeggen.
Ik heb geleerd mezelf weg te cijferen.
Angst om te falen.
Er is een stem in mij: "ik kan dat niet".
Ik ben bang om niet aanvaard te worden.
Ik pieker vaak.
...

www.bevrijdjezelf.be

Loopbaancoaching

Terug met voldoening en volle goesting terug in je loopbaan staan?

Als loopbaancoach werk ik samen met het loopbaancentrum Sparkle en maak ik deel uit van een team enthousiaste coaches. We gaan voor echte verbinding, waarbij we elkaar stimuleren om onze eigen 'sparkle' wakker te houden. We zetten onze eigen ervaring en persoonlijke talenten graag in om jou te begeleiden in het (her-)ontdekken van jouw kracht en volle potentieel.

Wil je graag op een effectieve en voldoeninggevende manier bewuste keuzes maken?

Voor loopbaanbegeleiding kan je gebruik maken van de loopbaancheques van de VDAB. Hierbij betaal je zelf maar een klein deel van je begeleiding, de rest betaalt de overheid, wat jou een financieel voordeel oplevert.

Wil je graag versterken wie je écht bent en een context creëren waar dit tot uiting mag komen?

Mogelijke loopbaanvragen:
Hoe vind ik (terug) meer plezier in mijn job?
Kan en wil ik deze job blijven doen tot het einde van mijn loopbaancarrière?
Ben ik geschikt om een leidinggevende functie op te nemen?
Hoe krijg ik mij werk/privé terug in balans?
Welke job past nu écht bij mij?
Wat zijn mijn waarden en drijfveren?
Hoe kan ik mijn talenten en competenties beter inzetten in mijn job?
...


www.sparkle-loopbaancoaching.be

Loopbaan met zorg

Wie draagt de zorg voor iemand met een beperking of een ernstige ziekte?

Mantelzorgers nemen een groot deel van de zorg op zich. Zij nemen de taken over van iemand die dat zelf niet (meer) kan.

Dit is niet evident. Zeker niet voor wie nog beroepsactief is. De combinatie van werk, gezin en zorg is zwaar. Ook op emotioneel vlak is mantelzorg niet te onderschatten. Het geeft dikwijls veel voldoening om een zorgbehoevend persoon te ondersteunen, maar het slorpt ook veel energie op. Naast de zorg, die tijdrovend is, hebben vermoeidheid, onzekerheid en bezorgdheid een weerslag op jezelf en je hele gezin.

Wil je graag begeleiding in het vinden van een gezonde balans?

Mogelijke loopbaanvragen:
Mijn dochter heeft een beperking en heeft veel zorg nodig. Mijn hele leven staat in het teken van zorg en werk. Ik weet niet hoe lang ik dit nog volhou?
Ik draag zorg voor mijn zieke vader en moet daarnaast gaan werken; omdat het financieel nodig is. Maar ik zie niet hoe ik alles gecombineerd kan krijgen. Niemand kan me helpen...
Ik hou van mijn job! Maar doordat ik veel zorg opneem voor mijn hulpbehoevende zoon voel ik mij genoodzaakt om mijn loopbaan stop te zetten?
...